In de wereld van cryptocurrencies zijn er momenteel twee grote trends te zien. Enerzijds zijn er de gewone cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Anderzijds zijn er de NFT’s, oftewel non-fungible tokens. Maar wat zijn deze twee typen precies, en wat zijn de belangrijkste verschillen? In deze blogpost leggen we het je graag uit!

Cryptocurrencies: digitale valuta

Cryptocurrencies zijn digitale valuta die gebruikmaken van blockchain-technologie. Er zijn verschillende soorten cryptocurrencies, maar de bekendste zijn Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Crypto’s kunnen worden gebruikt om online betalingen te doen, maar ze kunnen ook worden gezien als een beleggingsmogelijkheid. Crypto’s zijn erg volatiel, wat betekent dat hun waarde snel kan stijgen of dalen. Je kunt als investeerder de shiba coin koers (of een andere koers) gemakkelijk online in de gaten houden. Op deze manier is het meteen duidelijk wanneer je moet gaan verkopen, of juist kopen.

NFT’s: non-fungible tokens

NFT’s, of non-fungible tokens, zijn unieke digitale eigendomsrechten die gekoppeld zijn aan een bepaald online object. Dit kan bijvoorbeeld een plaatje, een video, een stuk muziek of een stukje digitale kunst zijn. NFT’s zijn niet te vervangen door een ander object, wat betekent dat ze altijd uniek zullen blijven. Dit maakt NFT’s erg waardevol, want je weet zeker dat je het enige exemplaar bezit. NFT’s worden gezien als een nieuwe manier van collecteren, en ze zijn de afgelopen tijd steeds populairder geworden. Er zijn inmiddels verschillende online marktplaatsen waar je NFT’s kunt kopen en verkopen.

Wat zijn de verschillen?

Cryptocurrencies (zoals tron) zijn bedoeld om te gebruiken als betaalmiddel, terwijl NFT’s bedoeld zijn als uniek collectables. Crypto’s zijn anoniem, terwijl de eigenaar van een NFT bekend is. Crypto’s zijn fungibel, wat betekent dat ze vervangbaar zijn door een andere crypto. NFT’s zijn non-fungibel, wat betekent dat ze uniek zijn en niet vervangbaar. Crypto’s zijn erg volatiel, waardoor hun waarde snel kan stijgen of dalen. NFT’s zijn minder volatiel, waardoor ze een meer stabiele waarde hebben.