binance

Binance NFT

De Binance NFT Marketplace, welke gelanceerd is in juni 2021, is een platform waar gebruikers NFT’s kunnen creëren, kopen en verkopen.

Hoewel het Binance NFT Marketplace vrij nieuw is in de NFT-sector, kan deze gebruik maken van het volledige Binance ecosysteem. Het nieuwe platform zal zowel de Binance Smart Chain, die eigen is aan het Binance ecosysteem, als Ethereum gebruiken voor het creëren van NFT’s. Gebruikers zullen NFT’s kunnen overdragen tussen de 2 blockchains.

Blockchain

Ethereum & Binance Smart Chain (BSC)

Transactiekosten

0.005 BNB

Betaalmiddel

BUSD, BNB, 

Biedt systemen

Timed Auction

Actief sinds

2017

All Time Volume

$37B

Actieve handelaren

1.5M weekly active users

Royalties

Artists’ choice

Wat is Binance NFT?

De Binance NFT Marketplace is een platform waar gebruikers NFTs (non-fungible tokens) kunnen creëren, kopen en verkopen. De marktplaats wordt aangedreven door Binance en ondersteund door het Binance ecosysteem. Binance is een gerenommeerde en wereldwijd toonaangevende cryptocurrency exchange die in 2017 werd opgericht.

De Binance NFT Marketplace, gelanceerd in juni 2021, is een platform waar gebruikers NFT’s kunnen creëren, kopen en verkopen. NFT’s, kort voor non-fungible tokens, zijn digitale tokens die het eigendom van een actief vertegenwoordigen. Activa kunnen digitale kunst, muziek, video’s, website domeinen en echte wereld objecten omvatten.

Hoewel de Binance NFT Marketplace vrij nieuw is voor de NFT-sector, kan deze gebruikmaken van het volledige Binance-ecosysteem. Het nieuwe platform heeft zowel de Binance Smart Chain, die eigen is aan het Binance ecosysteem, als Ethereum beschikbaar voor de NFT handel. Gebruikers zullen NFTs kunnen overdragen tussen de 2 blockchains.

 

Aanbod Binance NFT

De Binance NFT Marktplaats heeft veel NFT’s gecategoriseerd in Premium, Kunst, Sport, Entertainment, Gaming, Collectibles, Esports en NFT for Good.

Premium: Deze categorie bevat premium NFT’s. Op 30 augustus 2021 werd bijvoorbeeld aangekondigd dat het State Hermitage Museum, een van de grootste kunstmusea ter wereld, een premium NFT-veilingcollectie zou lanceren op de Binance NFT Marketplace.

Kunst: De kunstcategorie bevat verschillende soorten kunstwerken van zowel bekende als onbekende kunstenaars. Krista Kim, Ali Sabet, Kefan404, Palm Instinct en Joseba Elorza zijn enkele van de meest populaire kunstenaars die hun werken in deze categorie hebben.

Sport: De categorie sport, zoals de naam al doet vermoeden, draait om sportartikelen. Bijvoorbeeld, digitale activa met betrekking tot sport grootheden zoals Michael Owen, José María Gutiérrez Hernández en Alphonso Davies zijn opgenomen in deze categorie. NFT tickets worden ook vermeld.

Entertainment: Tweevoudig BRIT Award winnaar Lewis Capaldi is een individu wiens werk u zou kunnen vinden in de categorie entertainment. Lil Yachty en Kyle zijn andere populaire muzikanten die hun werk in deze categorie hebben staan.

Gaming: De gaming categorie bevat gaming gerelateerde items van verschillende makers over de hele wereld. Er zijn honderden gaming items te koop op het platform.

Esports: De esports categorie vermeldt esports items en inhoud. Esports team eStarPro is een van de eerste esports teams die hun content in deze categorie hebben staan.

Collectibles: Aangewezen voor verzamelbare NFT’s, bevat deze sectie een reeks van verzamelbare digitale activa. De Nyan Sum Cards van Mighty Jaxx zijn enkele van de items die beschikbaar zijn in de collectibles categorie.

Het handelen in NFTs kan gecompliceerd doen lijken maar niets is minder waar. We hebben hierom dan ook een beginnerscursus NFT ontwikkeld waar we alle ins en outs laten zien om succesvol NFTs te kunnen handelen. Je kunt je hier gratis aanmelden voor de beginnerscursus NFT.

Voordelen

Lage transactiekosten

Wanneer je een NFT verkoopt, wil je het geld dat je door handelskosten verdient niet verliezen. Met een 1% flat fee, is Binance een van de goedkoopste beursplatformen om op te handelen, vooral bij het minten of verkopen van een NFT.

Ondersteuning voor meerdere blockchains

Binance ondersteunt meerdere blockchains, waardoor je een one-stop platform hebt om een NFT gemakkelijk te kunnen noteren, ongeacht op welke blockchain deze gecreëerd is. Dit geeft je meer keuze vrijheid. Het maakt niet uit of je een NFT op de Ethereum-blockchain of het Polygon-netwerk wilt laten minten, met Binance kun je de NFT ongeacht de blockchain in de lijst opnemen.

Een grote verscheidenheid aan NFT verzamelingen

Binance biedt NFT speculanten een marktplaats met een grote verscheidenheid aan NFT-verzamelingen, waaronder gaming NFT’s, kunst NFT’s, sport NFT’s, en nog veel meer. Dit maakt het een ideale marktplaats voor elke NFT speculant en maker, ongeacht het type NFT’s waar ze in zijn.

Hoge liquiditeit

Liquiditeit is een van de grootste problemen bij het handelen. Als een exchange platform niet genoeg liquiditeit heeft, dan zal de prijs van het handelspaar negatief worden beïnvloed, wat tegen je werkt. Stel je voor dat je probeert de cryptocurrency te verkopen die je verdient met een NFT verkoop, alleen is de verkoopprijs van de cryptocurrency aanzienlijk gedaald. Dit zou ertoe leiden dat je minder fiat waarde voor een NFT verdient dan je had kunnen verdienen. Gelukkig zorgt het hoge handelsvolume van Binance voor grote hoeveelheden liquiditeit. Dus als je een NFT voor een paar miljoen dollar verkoopt en de cryptocurrency die je verdient wilt uitbetalen, dan is Binance het beste exchange platform om dit te doen, en omdat hun beurs is verbonden met hun NFT-marktplaats, kun je gebruikmaken van de handelsliquiditeit die hun uitwisselingsplatform te bieden heeft.

Vertrouwd platform met een goede reputatie

In de cryptocurrency wereld is reputatie alles. Mensen zouden niet handelen op een beurs die als oplichterij wordt beschouwd, omdat ze het risico zouden lopen hun geld te verliezen. Dat in gedachten houdend, hebben we eerder vermeld dat Binance de grootste cryptocurrency uitwisseling ter wereld is in termen van handelsvolume, wat betekent dat het een van de beste reputaties in de cryptocurrency ruimte heeft. Bovendien kunt u deze reputatie benutten wanneer u uw NFT op de marktplaats van Binance noteert, waardoor u iets meer voor uw NFT kunt vragen.

Groot publiek

Voortbouwend op Binance’s reputatie in de cryptocurrency ruimte, geeft hun NFT marktplaats je toegang tot hun grote klantenbestand, wat je een groter publiek geeft om je NFT aan de man te brengen!

Binance Smart Chain maakt snelle opnames met lage kosten mogelijk

Nadat u uw NFT heeft verkocht, kunt u de fiatwaarde op twee manieren opnemen. Je kunt de cryptocurrency die je hebt verdiend in de verkoop verhandelen met een ondersteunde fiatvaluta en vervolgens die fiatwaarde opnemen op je bankrekening. Anders, als je lokale fiatvaluta niet wordt ondersteund op Binance, kun je de cryptocurrency van Binance naar je lokale exchange sturen en vervolgens inwisselen voor, en opnemen van, je lokale fiatvaluta. Als je voor de laatste optie kiest, moet je je cryptocurrency van Binance naar je lokale exchange sturen via een blockchain-netwerk. Ethereum is het meest populaire netwerk om dit te doen. De populariteit van Ethereum heeft echter een prijs. Door de hoge mate van transactiecongestie op het netwerk zijn de transactiekosten erg hoog en is het netwerk relatief trager dan wat mogelijk is. Dit is waar Binance’s Smart Chain (BSC) kan helpen. BSC maakt snellere transactietijden en lagere transactiekosten mogelijk dan elke andere publieke blockchain. Dit, in combinatie met de ondersteuning voor meerdere cryptocurrencies, maakt het een aantrekkelijke optie wanneer u uw cryptocurrency wilt overzetten en geen exorbitante transactiekosten wilt betalen.

Binance NFT Mystery Boxes

NFT mystery boxes kunnen worden gekocht op NFT-marktplaatsen zoals de Binance NFT Marketplace. Je kunt de mystery box openen wanneer je wilt of proberen het te verkopen zonder het te openen voor winst, als je geluk hebt, kun je een super zeldzame NFT krijgen die voor duizenden of miljoenen dollars wordt verkocht. Zo niet, dan krijgt u waarschijnlijk een gewone NFT die uw mede mystery box eigenaars ook in hun collectie hebben.

Marktplaats Betaalmethoden

Een paar van de NFT Marktplaatsen die er zijn accepteren stortingen en betalingen via credit of debit card, en sommigen accepteren zelfs PayPal stortingen.

Aangezien Binance’s NFT platform is aangesloten op het Binance platform,  kun je fiat valuta storten op de beurs via zowel overschrijving en debetkaarten, hebben we ervoor gekozen om Binance NFT markeren als het accepteren van debetkaart deposito’s. PayPal-stortingen zijn echter niet mogelijk.

Hoe veilig is Binance NFT?

Regelgeving.

De Binance NFT Marketplace wordt ondersteund door de veel grotere Binance cryptocurrency exchange. Regelgeving rond de Binance uitwisseling is onbekend als het bedrijf heeft nooit beweerd een primaire hoofdkantoor. Het bedrijf voldoet altijd aan de voorschriften in de landen waarin het actief is, maar zal vermijden voorschriften waar mogelijk.

Verificatie.

Alle gebruikers van Binance kunnen gratis een account openen zonder ID-verificatie. Echter, toegang tot crypto of fiat transacties vereisen verificatie. Crypto- en fiattransacties zullen waarschijnlijk nodig zijn om de NFT Marktplaats volledig te benutten.

Veiligheid.

Veiligheid is prioriteit nummer één voor de Binance beurs, met dezelfde veiligheidsmaatregelen die ook voor de Binance NFT Marketplace zijn geïmplementeerd. Voor alle account toegang is 2-factor authenticatie (2FA) vereist en voor transacties op het platform kan nog meer 2FA nodig zijn. Veel cryptocurrency activa worden offline opgeslagen in koude opslag, hoewel het onbekend is of dit ook NFT-activa omvat.

Andere NFT marktplaatsen

Coinbase

Veelgestelde vragen

De Binance NFT Marketplace is een platform waar gebruikers NFTs (non-fungible tokens) kunnen creëren, kopen en verkopen.

De Binance NFT Marktplaats ondersteunt BNB, BUSD en ETH.

De Binance NFT Marketplace wordt ondersteund door de veel grotere Binance cryptocurrency exchange en geniet daardoor van een hoge veiligheid.

Je kunt makkelijk een collectie verkopen op Binance via jouw Binance account.

Binance heeft een breed scala aan verschillende soorten NFTs op de marktplaats zoals collecties, sport, kunst, entertainment, gaming en meer.