NFT kopen

De nieuwste hype die momenteel de internet overneemt zijn de spraakmakende NFTs, non fungible tokens, oftewel NFT Art. Het is de laatste trend die zorgt voor een enorme oproer in de crypto wereld; digitale kunstwerken die voor miljoenen euro’s worden verkocht. Maar wat betekent het nou eigenlijk? En waarom wordt er zo veel geld voor betaald als je het gratis online kunt bekijken? Waar koop je NFTs, en hoe? Welke NFT kopen verzamelaars vandaag de dag? Welke NFT moet je kopen om er geld mee te kunnen verdienen?

Lees hier verder voor een uitgebreide NFT betekenis.

In de afgelopen maanden heeft de NFT crypto-rage een schijnbaar eindeloze stroom van bombastische headlines geproduceerd, waardoor verhalen over crypto kunst steeds gekker en alledaagser worden. Het lijkt misschien een nieuwe rage en soms een vreemde grap, maar het is zeker niet nieuw.

De allereerste NFT art werd namelijk al in 2014 verkocht door Monegraph, het allereerste crypto kunst platform.

Het idee hierachter?

Een verzamelaar wil geen kopieën van kunst kopen, maar wil het origineel bezitten. Denk bijvoorbeeld voor de Mona Lisa. Het origineel staat in het Louvre, en wordt op 870 miljoen dollar gewaardeerd. Je kunt de Mona Lisa online overal bekijken, maar je kunt niet de eigenaar zijn zonder het origineel te bezitten.

Met de komst van het internet veranderde er veel voor artiesten, en veel konden bijna niets meer verdienen met hun kunst. Denk bijvoorbeeld aan de muziek industrie. Door gebruik te maken van het Ethereum blockchain netwerk werd er dus in 2014 de eerste NFT art gecreëerd door Kevin McCoy, een non-fungible token “Quantum,” die werd verkocht voor 1.4 miljoen dollar. Vandaag de dag wordt de waarde van “Quantum” op 7 miljoen dollar geschat.

Het handelen in NFTs kan gecompliceerd doen lijken maar niets is minder waar. We hebben hierom dan ook een beginnerscursus NFT ontwikkeld waar we alle ins en outs laten zien om succesvol NFTs te kunnen handelen. Je kunt je hier gratis aanmelden voor de beginnerscursus NFT.

Wat is een NFT?

Hoe werkt een NFT?

Om uit te kunnen leggen wat een NFT is, zullen we ons eerst richten op het woord fungible. Dit betekend in het engels, vervangbaar. Non fungible betekent dan, niet vervangbaar. Je kan het niet vervangen, er is er maar een unieke variant van. Net zoals de Mona Lisa, er is maar een uniek exemplaar van.

Als we kijken naar het woord token zullen we het over de Blockchain technologie moeten hebben om dit uit te leggen.

De blockchain

In het “bank systeem” worden alle betalingen door de banken geregistreerd en geautoriseerd, welke net zoals alle financiële bedrijven vallen onder regerende autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor alle transacties. De wereld doet al eeuwen zaken op deze manier, en dit heeft in het verleden al vaker voor problemen gezorgd. Bij banken wordt namelijk alle informatie op een database bewaard, en het eigenschap is gevoelig voor speculatie en fraude. Banken zijn de tussenpersoon in de transacties en houden geld van hun klanten in bezit en lenen dit weer uit tegen rente. En dit kan grote gevolgen hebben wanneer klanten de leningen niet terug kunnen betalen. Denk maar even aan de grote economische crisis die de wereld had in 2007-2008 door, jazeker, de banken.

Blij blockchain zijn er geen banken of financiële instanties die de transacties autoriseren, er is geen derde partij. Ook is het blockchain netwerk volledig transparant, alle transacties zijn publiek. Daarnaast zal het blockchain netwerk nooit persoonlijke gegevens opslaan zoals email, volledige namen of huisadres.

Hoe werkt dit precies?

Blockchain is een gedecentraliseerd opslag van data, waarbij informatie in volgorde van uitvoering worden opgeslagen en niet kan worden gedupliceerd. Gedecentraliseerd betekent dat meerdere computers de data binnen krijgen, het zogenoemde peer-to-peer netwerk. De data kan van alles zijn, zoals een transactie, een overeenkomst, of een verzekering. Niets van de data kan worden gemanipuleerd door het peer-to-peer netwerk.

Je kunt het zien als een publieke grootboek met informatie. Deze informatie komt binnen op een netwerk van verschillende computers, die in de blockchain technologie nodes worden genoemd. Wanneer er informatie binnenkomt op het netwerk (een transactie), wordt deze door meerdere nodes binnen het netwerk nagekeken, en wanneer deze samen overeenstemming bereiken wordt het goedgekeurd. Er kan vanaf nu niets aan veranderd worden, en ook kan de data niet worden verwijderd.

Als we kijken naar het woord token zullen we het over de Blockchain technologie moeten hebben om dit uit te leggen.

Nu kijken we naar het woord Token in NFT

Een NFT is een unieke transactie op het blockchain netwerk. Er is er altijd maar eentje. Wanneer je kijkt naar een Bitcoin, kun je een Bitcoin ruilen tegen een ander Bitcoin, de waarde blijft hetzelfde. Bij een NFT is dit niet het geval, het digitale kunstwerk is een keer gecreëerd en heeft een unieke blockchain sleutel (token) in het publieke blockchain netwerk. Dit betekend dat niemand hetzelfde item zou kunnen verkopen op het netwerk, de nodes zouden dit niet autoriseren. De waarde van een NFT crypto kan verschillen, vandaag kun je een item kopen voor 0.05 ETH en over een week kan deze doorverkocht zijn voor 6 ETH.

Het contract van een NFT kan gezien worden als een digitale eigendomsakte.

Zo kun je van alles wat digitaal is een NFT maken. En net zoals bij de Mona Lisa, koop je niet het copyright, je koopt het eigendom. Copyright blijft in eigenschap van de kunstenaar.

NFT Royalties

Wanneer de NFT artiest de kunst aanbiedt op een NFT marktplaats kan hij er voor kiezen om via een “smart contract” in de code een regel toevoegen dat de copywriter (de persoon die de NFT heeft gecreëerd en op het netwerk heeft toegevoegd) een percentage zal ontvangen in de vorm van royalty’s elke keer wanneer de NFT wordt doorverkocht.

Dit is meteen ook een van de grootste ontwikkelingen in de digitale kunst wereld door de NFTs.

Veel artiesten hebben de afgelopen eeuwen kunnen fluiten naar royalties, of zelfs nooit een cent ontvangen. Zelfs Leonardo da Vinci ontving alleen een afgesproken verkoopbedrag, en zijn familie heeft nooit enige cent aan royalties ontvangen. Vooral artiesten in de afgelopen decennia hebben vrijwel niets ontvangen wanneer je dit vergelijkt met de globale economische groei.

Door het gebruik van NFTs kan een familie 30 of 50 jaar later nog steeds een bedrag in royalties ontvangen door een transactie op het blockchain netwerk, een vastgelegde transactie met contract wat door niemand kan worden gemanipuleerd.

Technische informatie NFT crypto tokens

ERC-20, ERC-721, ERC-1155…

Hoe kan er een verschil zitten tussen een Bitcoin, en een NFT?

Dit ligt aan het protocol wat wordt gebruikt voor de tokens. Bijvoorbeeld ERC-20 is een standaard protocol welke wordt gebruikt voor smart contracts on the Ethereum blockchain. ERC-721 is het protocol voor non fungible tokens, en ERC-1155 is een nieuwere protocol welke wordt gebruikt voor complexere projecten zoals games.

2021 was het jaar waarin de NFTs opbliezen zoals de eerste tweet die voor 2.9 miljoen dollar werd verkocht en ook 90’s digital art wat voor miljoenen te koop staat. Net zoals bij crypto zijn er beleggers die zich volledig op NFTs storten. Denk maar zo, er is er altijd maar een exemplaar van. En mocht je in het bezit komen van een waardevolle NFT, zou je deze in de toekomst voor een hoog rendement kunnen verkopen. NFT crypto kopen kan dus de moeite waard zijn. 

NFT Collections & NFT Coins, hoe zit dit?

NFT Collections

NFT kan in meerdere categorieën worden verdeeld

  • Muziek; koop het eigendom van een concert van bijvoorbeeld Don Diablo, of muziek van Timberland.
  • Art; Unieke digitale kunst waarvan er altijd maar 1 is geproduceerd.
  • Collectibles; dit zijn verzamelobjecten. Een gelimiteerde groep digitale producten, wat je kunt vergelijken met het verzamelen van basketbal kaarten. Deze collectibles kunnen wederom elke categorie vertegenwoordigen. Kunst, muziek, sport en nog veel meer.
  • Virtual realities en games.
  • Het kan dienen als een eigendomsbewijs voor een fysiek object.

NFT Collecties uitgelegd

Denk aan de pokémons gekte voor verzamelaars jaren geleden en dan weet je meteen wat wordt bedoeld met een collection. Vandaag de dag worden pokemons nog steeds verhandeld tussen verzamelaars. Pokemon kaarten zijn collectibles, een reeks karakters.

CryptoPunks

De meest succesvolle NFT collectibles zijn tot zover de CryptoPunks; 10.000 uniek gegenereerde karakters. Geen twee karakters zijn identiek, en elk van hen kan officieel eigendom zijn van één persoon op het Ethereum-blockchain. 

Oorspronkelijk konden ze gratis worden geclaimd door iedereen met een Ethereum wallet, maar alle 10.000 werden zeer snel gekocht. Nu moeten ze van iemand worden gekocht via de marktplaats ook in de blockchain. En hier gaat heel, veel geld in om. Wanneer je jezelf afvraagt welke NFT moet je kopen, en je hebt ETH op de balans, dan is de Cryptopunks op dit moment een optie om naar te kijken.

Collectibles kunnen worden gevonden op marktplaatsen zoals Rarity.tools en Opensea. 

NFT Coins

NFTs worden voornamelijk op het ethereum blockchain verhandeld op speciale NFT marktplaatsen (exchanges). Veel van deze exchanges heeft zijn eigen crypto coin waarin kan worden gehandeld of mee worden betaald op het exchange. Dit wordt ook een crypto token genomend Hoe meer succes een NFT exchange heeft, hoe hoger de crypto token waarde. Niet elke NFT exchange heeft overigens ook een eigen coin, en de meeste NFTs exchanges vind je de optie om te handelen in ETH.

Voorbeelden van NFT coins zijn:

  • Axie Infinity | Ethereum Blockchain
  • Enjin Coin | Ethereum Blockchain
  • FTT | Ethereum Blockchain
  • THETA | THETA Blockchain

Theta draait op het THETA blockchain netwerk, speciaal ontwikkeld voor live video streaming projecten.

Vind hier de grootste NFT tokens met actuele informatie zoals de actuele koers, de marktwaarde en het handelsvolume.

# Naam Prijs 24h % 7d % Market Cap Volume (24h) Aantal in omloop
1 The Virtua Kolect Logo The Virtu… TVK $0,04 +3,78% +18,70% $15.349.268 $7.370.779
208.389.873 TVK
434.102.716 TVK (36%)
2 Gem Exchange and Trading Logo Gem Excha… GXT $0,13 2,23% 6,92% $11.222.783 $8.147
60.637 GXT
83.529.286 GXT (17%)
3 Unicly Bored Ape Yacht Club Collection Logo Unicly Bo… UAPE $0,005 0,00% $4.532.310 1.000.000.000 UAPE (100%)
4 Unicly Hashmasks Collection Logo Unicly Ha… UMASK $0,05 0,00% $5.011.611 100.000.000 UMASK (100%)
5 Grey Token Logo Grey Token GREY $0,000001 12,91% $2.869.877 2.550.505.792.752 GREY

Geld verdienen met crypto NFTs kopen

Je kan als digitale artiest ervoor kiezen om jouw kunstwerk aan te bieden als een NFT, met of zonder royalty’s. Of je nou een fotograaf, muzikant, of digitale ontwerper bent, de NFT marktplaatsen geven jou door het blockchain technologie meer kans om geld te verdienen, en om de copyright te behouden.

Ook kun je als handelaar potentieel geld verdienen door de handel in NFTs. Door items te kopen en op een later tijdstip aan te bieden kun je een rendement behalen. Maar met de populariteit van de NFTs kan iedereen een NFT aanbieden, en niet alles is van een zekere kwaliteit. Ook is het natuurlijk de vraag wat de toekomst van NFTs zal brengen.

Omdat crypto NFTs net zoals crypto werken moeten deze ook worden gemined, de transacties moeten worden gevalideerd. En dit kost heel veel energie.

Hierdoor kun je nu ook op NFT farms hieraan meewerken door de tokens te staken. Net zoals bij crypto staking worden de NFT tokens vast gezet, en krijg je hier een rendement over. Deze manier van valideren kost minder energie, en wordt voor steeds meer projecten aangeboden. Een NFT crypto kopen wordt in de toekomst hopelijk dan ook goedkoper.

NFTs kopen - Hoe en waar koop je NFT's?

Nou wil je als belegger ook investeren in NFTs, maar hoe kun je NFTs kopen?

Om te beginnen zul je in het bezit moeten zijn van Ethereum, dit om de kosten te betalen voor het kopen van een NFT en de gas fees. Het is belangrijk dat je als belegger besluit 100 % te vertrouwen in de toekomst van de NFTs, maar ook in crypto en de blockchain technologie. Er is tenslotte geen reguliere betaalmogelijkheid bij NFTs, NFT kopen met Ideal of bank overschrijving is niet mogelijk. Je kunt alleen maar NFT’s kopen met Ethereum of soms een andere crypto soort,

De vraag is natuurlijk wat de toekomst van NFTs gaat brengen.

Welke NFT kopen?

Zoals we al eerder aangaven, bestaan NFTs al een aantal jaar maar het is pas het laatste jaar dat deze in populariteit zijn gestegen. Vooral doordat bekende artiesten ook in het wereldje van NFTs zijn gestapt zijn de prijzen enorm gestegen.

NFT als een evolutie in de wereld van digitale kunst is op een cruciaal moment, helaas zijn er heel veel “investeerders” die de NFTs alleen kopen met de verwachting om winst te krijgen. Ook zijn er duizenden NFTs die snel worden gemaakt in de hoop een miljoen te verdienen. Grote bedrijven zoals Nike, NBA, Coca cola en Asics hebben digitale producten als NFTs in hun marketingstrategie opgenomen, en het is de vraag hoe authentiek de handel in NFTs zal blijven voor artiesten die hun creaties willen verkopen.

NFTs creëren kansen voor nieuwe businessmodellen die er voorheen niet waren en dit is precies waardoor de NFT een optimistische toekomst zou kunnen hebben. Kunstenaars kunnen aan het NFT voorwaarden verbinden die ervoor zorgen dat ze bij elke doorverkoop een deel van de opbrengst ontvangen in royalties, wat betekent dat ze er baat bij hebben als hun werk in waarde stijgt. In algemene zin gebruiken voetbalteams al een tijdje soortgelijke contractuele bepalingen bij het verkopen van spelers, maar NFTs maken het niet langer nodig om de voortgang van activa te volgen en die rechten bij elke verkoop af te dwingen.

Gratis NFTs

Cryptopunks gaven alle 10.000 meme’s gratis weg in 2017 en nog steeds zijn er veel NFTs die gratis worden weggegeven op social media kanalen zoals twitter om te zorgen voor promotie. Je kunt hiervoor ook ons Twitter kanaal in de gaten houden.

Stappenplan NFT uitleg : Hoe kun je NFTs kopen?

NFTs worden vaak verhandeld via een veilingsysteem waarbij je een bod uitbrengt op de NFT. Sommige NFT marketplaces zoals OpenSea bieden een optie aan om de NFT direct voor een vaste prijs te kopen zonder veilig. Om uit te leggen hoe je een NFT moet kopen neem ik de exchange OpenSea als voorbeeld, maar je kunt ook een NFT kopen op Binance NFT en (in de nabije toekomst) Coinbase NFT kiezen. Houd er dus rekening mee dat je altijd eerst Ethereum moet kopen, je kunt geen NFT kopen met IDEAL. 

  • Stap 1. Kies een externe wallet en zorg dat er wat ETH in zit.

Welke exchange je ook kiest om NFTs te (ver)kopen, je zult altijd een externe wallet moeten hebben die de gevraagde crypto ondersteund (meestal op het ETH blockchain). Voorbeelden zijn Metamask, Binance en de Coinbase wallet, welke je kunt verbinden met de NFT exchange van jouw keuze. (zie hieronder een lijst NFT exchanges).

Ook wanneer je een NFT wilt verkopen (minting) doe je dit via een ETH wallet. De NFT sla je op in de wallet zoals je zou doen met een crypto coin. Vanuit daar kun je deze storten op de marktplaats van jouw keus.

  • Stap 2. Maak verbinding tussen de wallet en OpenSea

Navigeer vanaf de OpenSea homepage naar de rechterbovenhoek van de site en klik op het portemonnee-icoon. OpenSea zal je vragen om verbinding te maken met een wallet. Dat is het enige wat je hoeft te doen om een live account te hebben.

Nadat je de wallet hebt aangesloten, brengt OpenSea je naar de profielpagina van uw account waar je alle NFTs kunt bekijken die je hebt verzameld, aangemaakt of die je op de site hebt geprefereerd. En dan? NFT’s kopen!

  • Stap 3. Account bewerken


Uw standaard account zal “Unnamed” zijn totdat je naar de instellingen rechts van jouw profielfoto navigeert om het account aan te passen. OpenSea zal u op dit punt met een extra veiligheidsvraag confronteren, en u vragen om een snelle overeenkomst te “ondertekenen” vooraleer je verder kan gaan. Zodra je door deze prompt heen bent, kun je je profiel aanpassen. Kies een gebruikersnaam, schrijf een korte biografie en voeg een beveiligd e-mailadres toe aan je account.

Nu ben je er klaar voor en kan je de OpenSea marketplace verkennen met je portefeuille vol valuta, klaar om een bod te doen op een van de unieke kunstwerken.

  • Stap 4. Koop NFT op OpenSea

Er zijn twee opties voor verkopers die NFTs aanbieden op OpenSea – ze kunnen een vaste prijs instellen voor een NFT of een veiling opzetten waar een willekeurig aantal kopers een bod kunnen doen op een NFT (ze kunnen ook beide opties gebruiken, vergelijkbaar met eBay). 

Wanneer je een NFT hebt gevonden die je wilt kopen hoef je alleen maar op de “Koop Nu” knop te klikken.Het kan zijn dat OpenSea je hier vraagt om enkele details over de aankoop te bekijken alvorens het af te ronden. Dit is om er zeker van te zijn dat je precies weet wat je koopt en om oplichters te helpen vermijden gelijkaardige, maar niet authentieke versies van populaire NFTs te maken. 

Als alles er goed uitziet, ga je door naar een checkout pop-up waar je de uiteindelijke kosten van je aankoop kunt bekijken. Hier zal je gevraagd worden om akkoord te gaan met OpenSea’s algemene voorwaarden, daarna ben je vrij om op de “Checkout” knop te klikken om je aankoop af te ronden.

 

Het klikken op “Afrekenen” zal jouw wallet openen waar je de definitieve kosten krijgt inclusief de van toepassing zijnde gas fees, afhankelijk van de blockchain keuze. Klik op de “Bevestig” knop en je bent de trotse nieuwe eigenaar van een NFT.

 

Om de NFT in de wallet te zien, ga terug naar jouw profiel, en selecteer “collected” aan de linkerkant van de pagina. Er kan een kleine vertraging zijn voordat het verschijnt, vanwege de verwerkingstijd.

Gas fees

Wanneer je aan de slag gaat met NFTs is het goed te onthouden dat er extra kosten bovenop de transactie komen, je betaald namelijk “gas fees”. Dit zijn de energiekosten voor het mining, en deze kunnen behoorlijk oplopen. Ook de transactiekosten verschillen per exchange en zijn niet altijd voor de koper alleen.

NFT Marketplace

Er zijn ondertussen vele verschillende NFT exchanges te vinden, elk met zijn eigen tokens en fees. Deze fees kunnen enorm verschillen per exchange en het is dan ook belangrijk dat vooral als verkoper je deze kosten onder de loep neemt.

  • Minting fee; dit is voor verkopers van NFT, het creeren van de NFT op het platform
  • Listing fee; dit is voor de verkopers van NFT, de “advertentiekosten” van jou NFT op het platform
  • Commissiekosten
  • Transaction fees

Laten we de meest bekende NFT exchanges onder de loep nemen.

Naar eigen zeggen de grootste NFT exchange met meer dan 700 verschillende NFT projecten waarop geboden kan worden. OpenSea is ontworpen om NFTs van vele andere marktplaatsen te tonen. Zo kun je bij OpenSea projecten vinden van platforms zoals Rarible, Nifty en SuperRare.

Je vindt hier een zeer uitgebreid aanbod van NFTs waaronder kunst, muziek, games en verzamelkaarten, maar ook specifieke domeinnamen en ENS (Ethereum Name Service).

Opensea is zeer toegankelijk voor beide verkoper en verzamelaar. Binnen 5 minuten koppel je een externe wallet naar keuze en kun je met ETH bieden op projecten. Wanneer je zelf een NFT project wilt aanbieden is dit ook binnen een paar minuten geregeld op Opensea. Je hoeft hier geen blockchain expert te zijn om iets te (ver)kopen, je hoeft zelfs geen crypto te bezitten, je mag hier met fiat valuta betalen.

Commissie kosten voor NFT liggen rond de 2.5% van de verkoopprijs.

Meer weten over de Opensea marketplace? Bekijk onze complete review hier.

Ook Binance heeft een marktplaats voor veel verschillende soorten NFT projecten. Het is nog vrij nieuw, maar heeft al populariteit gewonnen bij NFT verzamelaars.

Bij Binance kun je met een binance account bieden in ETH, BNB en BUSD door het gebruik van een gekoppelde externe wallet.

Commissie voor NFT zijn 1 % van de verkoopprijs.

Meer weten over de Binance NFT marketplace? Bekijk onze complete review hier.

Coinbase heeft aangegeven binnenkort een NFT exchange te lanceren. Op dit moment kun je jezelf registreren op een wachtlijst om als eerste te horen wanneer ze officieel online gaan met de NFT marktplaats.

Meer weten over de Coinbase NFT marketplace? Bekijk onze complete review hier.

FTX is een crypto exchange platform wat ook een marktplaats voor NFTs aanbiedt. FTX is nog vrijwel onbekend in Nederland maar geniet van een grote populariteit onder beleggers in crypto wereldwijd.

Dit omdat FTX unieke beleggingsmogelijkheden aanbiedt. FTX is een exchange platform dat volgens eigen zeggen door handelaren is ontwikkeld, voor handelen. Je kunt bij FTX namelijk handelen door middel van futures, hefbomen en opties.
Bij FTX worden NFTs aangeboden die op het Solana blockchain draaien.

Net zoals BInance heeft FTX een eigen coin, de FTT welke gebruikt kan worden op het platform om NFTs te kopen, en om in te beleggen als crypto assets.

FTX is minder voordelig, deze rekent een 5 % commissie voor de verkoper en koper van een NFT.

5. Rarible

Gebruikers op het Rarible-platform kunnen eenvoudig non fungible tokens aanbieden voor unieke digitale items zoals kunstwerken, game-items en meer. Het platform biedt gebruikers een volledig uitgeruste marktplaats aan die is gefilterd en gesorteerd met behulp van verschillende categorieën om een ​​soepele en gemakkelijke gebruikerservaring te creëren.

Iedereen kan NFTs maken en plaatsen op de Rarible-marktplaats. Het RARI-token is een fundamentele pijler van het platform omdat het wordt gebruikt om actieve gebruikers te belonen en om deel te nemen aan het beheer van het protocol.

Rarible rekent 2.5 % transactiekosten voor beide de koper en verkoper. Het verschil bij Rarible is dat de verkoper kan kiezen de volledige 5 % op zich te nemen.

6. Foundation App

De commissie bij Foundation zijn 15 % voor de koper als service kosten.

7. Monegraph

Monograph bestaat nog steeds maar werkt als een exclusieve veilinghuis waar alleen hoge kwaliteitsproducten geveild worden.

Veel gestelde vragen over NFT

Wat is een NFT?

Non-fungible tokens (NFTs) zijn cryptografisch unieke tokens die zijn gekoppeld aan digitale (en soms fysieke) inhoud en die het eigendomsbewijs bewijzen. Digitale activa die identificerende informatie bevatten welke is vastgelegd in slimme contracten.

Wat is het verschil tussen een NFT token en NFT coin

Een NFT token is de code van een unieke transactie op het blockchain netwerk. Een NFT coin is hetzelfde maar is fungible, er zijn er meer dan 1 van.

Voorbeelden zijn

  • Axie Infinity | Ethereum Blockchain
  • Enjin Coin | Ethereum Blockchain
  • FTT | Ethereum Blockchain
  • THETA | THETA Blockchain

Er kan hiermee gehandeld worden als BTC, ETH en andere crypto coins.

Kan ik geld verdienen met een NFT?

Je kunt een NFT kopen en later doorverkopen en zo geld verdienen, of je kunt een NFT creëren en met de verkoop en royalties geld verdienen. Beide garanderen niet dat je enig rendement zult behalen, vooral wanneer je als de kunstenaar geen groot publiek hebt. Ook kun je handelen in NFT coins, zoals bij crypto coins en zo een winst verdienen. Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel een goed idee hebt van de NFT betekenis, en wat er allemaal bij komt kijken. Ik raad je aan om de gratis NFT cursus te doen als je echt van plan bent om te handelen in NFTs en zo zeker te weten succes te hebben.